Beste klant

Deze website maakt gebruik van Cookies met als doel onze website en diensten te verbeteren. Om u zo goed mogelijk van dienst te zijn, kiest u voor het toestaan van al onze cookies. Hiermee geeft u toestemming om ons inzicht te geven in uw bezoek.

Weiger Toestaan

Blog

Leer de cosmetica-etiketten lezen die u koopt!
Wanneer we naar cosmetica reiken, volgen we vaak de verpakking bij het kiezen. We houden van een glazen pot, een mooie schroefdop, een ingenieuze doos of een aantrekkelijk label. Het is dit laatste dat onze aandacht zou moeten trekken. Het gaat echter niet om het uiterlijk, maar om de informatie die erop staat.

Het belangrijkste is de lijst met ingrediënten die zijn gebruikt om de cosmetica te maken. Deze lijst heet INCI, wat staat voor International Nomenclature of Cosmetic Ingredients. Dankzij dit weten we wat er in de pot zit en in welke hoeveelheden. De regel is dat de ingrediënten met het hoogste percentage bovenaan de lijst staan. Hoe kleiner het aandeel van een bepaald onderdeel, hoe verder het item op de lijst. Elke cosmetica moet een lijst met ingrediënten bevatten, die in de internationale taal is geschreven. Het is de moeite waard om de meest voorkomende te ontcijferen om te weten waar we mee te maken hebben.

De ingrediënten die het meest gevaarlijk zijn voor onze huid, die het meest worden aangetroffen in conventionele crèmes, zijn:

1. EDTA, d.w.z. een conserveermiddel dat is ontworpen om het nut van een cosmetisch middel te vergroten. Hij is vaak verantwoordelijk voor allergische reacties, chronische hoest, conjunctivale irritatie.
2. PEG (polyethyleenglycolen) en PPG (polypropyleenglycolen): ze worden aan cosmetica toegevoegd om de door de fabrikant gewenste consistentie te bereiken. Verdacht van carcinogeen. Ze beschadigen de lipidenlaag van de huid en beschadigen de genetische structuur van cellen.
3. SLS (Sodium Lauryl Sulfate) en SLES (Sodium Laureth Sulfate): een wasmiddel waardoor de cosmetica schuimt. Vaak toegevoegd aan shampoos, douchegels of badlotions. Met langdurige effecten op de huid, vernietigt het zijn lipidehuidlaag, waardoor droogheid, jeuk en zelfs eczeem worden veroorzaakt.
4. Parabenen op de INCI-lijst onder de namen: methylparaben, ethylparaben, butylparaben, zijn conserveermiddelen die de huid sensibiliseren en niet bestand zijn tegen externe factoren.

Het is de moeite waard om een ​​volledige lijst van ingrediënten te vinden die zijn opgenomen in INCI en deze altijd bij u te hebben wanneer u cosmetica koopt. Het lezen van het etiket is ook goed om te weten welke ingrediënten het beste voor ons zijn en zoek ze bovenaan de INCI-lijst.

De beste cosmetica-ingrediënten:

1. Natuurlijke oliën, of artikelen met het einde "olie". U moet echter minerale olie vermijden, omdat deze naam verstopping van paraffine verbergt.
2. Naast oliën zijn waardevolle oliën ook boter, bijvoorbeeld  Butyrospermum Parkii Butter - sheaboter. Bovendien, bijenwas - Cera Alba, of lanoline - Lanoline.
3. Het is ook de moeite waard om de samenstelling te controleren op hydraterende ingrediënten zoals aloë vera - Aloë Vera, honing - Mel of ureum – Ureum.
4. Voor de huid zijn alle plantenextracten van grote waarde, die bekend zullen zijn na het einde van het Extract, bijvoorbeeld Rosa Damascena Flower Extract, het extract van damastroos.
5. Antioxidanten die huidveroudering vertragen, zoals vitamine C - Ascorbinezuur, vitamine E - Tocoferol, co-enzym Q10 - Ubiquinone, vitamine A - Retinol of Retinyl Acetale, of Palmitate, vitamine B3 - Niacinamide)
6. Voor een gevoelige huid die gemakkelijk reageert met roodheid, is het belangrijk dat de cosmetica kalmerende stoffen bevat zoals allantoïne - Allantoïne, bergarnica - Arnica Montana, calendula - Calendula Officinalis, panthenol – Panthenol

De volgende keer dat we naar de winkel gaan om onze badkamerplank met cosmetica aan te vullen, laten we ons niet laten meeslepen. Hoewel spontaan winkelen veel plezier geeft, kunnen we in het geval van cosmetica er later lang spijt van krijgen. De negatieve effecten van het gebruik van slecht geselecteerde crèmes, die een heleboel kunstmatige en schadelijke ingrediënten bevatten, kunnen het leven ellendig maken lang nadat we de bodem van de pot hebben bereikt. Laat u bij het kiezen van een crème niet leiden door het uiterlijk van de verpakking, zijn esthetiek of geur. Laten we meteen de lijst met ingrediënten bekijken en ze onze keuze laten bepalen. Laten we ook niet vergeten dat het opschrift "ECO" of "natuurlijk" niet betekent dat de cosmetica echt is. De fabrikant kan bijna alles op het etiket schrijven. Het is INCI dat een betrouwbare bron is van onze kennis over wat we zullen krijgen bij het kopen van een bepaalde cosmetica.

Kiemgroenten

Wilt u meer verse groenten in uw dieet introduceren, maar bent u bang om ze in de winkel te kopen (omdat "gespoten") en die van biologische gewassen zijn duur of buiten bereik? Ik heb goed nieuws voor u - u kunt ze zelf kweken! Geen pesticiden, kunstmeststoffen, in uw eigen huis en vrijwel moeiteloos. Hoe het te doen? Begin het avontuur met kiemgroenten! Kiemzaad is een grote bron van micronutriënten, minerale zouten en andere voedingsstoffen. Ze zijn ook minder calorierijk dan zaden en producten die daarvan zijn gemaakt.Het idee om verse spruiten ( kiemgroenten) te eten, zoals vele andere culinaire uitvindingen, is vanuit het Verre Oosten naar Europa gereisd. De ervaring van het oude Chinees werd in de achttiende eeuw gebruikt door de Engelse reiziger James Cook. Tijdens de maanden van expedities op zijn schepen, diende vers ontsproten graan als een bron van vitamine C, wat zeevarenden beschermde tegen scheurbuik, wat in die tijd erg gevaarlijk was.

 

 

Abonneer u op onze nieuwsbrief

op de hoogte blijven

© 2018-2024 biobiobyanna / Alle rechten voorbehouden.